Évekkel ezelőtt működött egy olyan játszóház, ahol a klasszikus „tombolós” játékok mellett egy sor társasjátékot is ki lehetett próbálni. Ráadásul voltak annyira igényesek az üzemeltetők, hogy nem a családi megunt darabokat rakták ki a nagyközönség számára, hanem teljesen új és menő társasjátékokkal lehetett játszani. Nagyon szerettem ezt a rendszert nem csak azért, mert jó sok időre lekötötték a fiaimat, hanem azért is, mert így egy csomó olyan játékot megismertünk, amikről addig még csak nem is hallottunk. Később kiderült számomra, hogy a boltokban akár már évek óta lehet kapni ezeket a játékokat, de nekem vagy átsiklott a tekintetem rajtuk, vagy egyszerűen nem tűnt ki a sok másik doboz közül. Pedig micsoda kincsekre akadtunk így! És mennyi ajándékötletet gyűjtöttem így szülinapokra, karácsonyra!

Sajnos a játszóház nem volt hosszú életű, de amikor megtudtam, hogy az Okosjáték webáruház és játékbolt megrendezi a Játékválasztó programját, nagyon megörültem, hogy folytathatom a hagyományt és betárazhatok ötletekből és újra kipróbálhatok sok új játékot. (Arról nem is beszélve, hogy közben a fiaim is nagyobbak lettek, úgyhogy most már biztosan másfajta játékok is labdába rúgnak).

Szóval a Játékválasztó Családi Élménynapon több, mint 200 társasjátékot lehet kipróbálni, lesz retró játékkiállítás, kooperatív társasjáték, ingyenes arcfestés és ráadásul a kapható társasjátékokra nem kevés kedvezményt is kaphatunk.

Az időpont 2017. október 8., reggel tíz és hat óra között, a helyszín pedig Budapest, 16. kerület Erzsébetligeti Színház.

Fontos figyelni rá, hogy hároméves kor alatt nincsenek kipróbálható játékok, úgyhogy így készüljetek, ha ilyen korú kistesót is hoznátok. Bár a rendezvényre belépőjegyet kell váltani (ami igencsak baráti, mert a két felnőtt + két gyerekes családi jegy csak 2000Ft), azzal aztán 20% kedvezménnyel tudtok a helyszínen vásárolni.

További információt az alábbi linken olvashattok: https://www.okosjatek.hu/jatekvalaszto Ide már csak azért is érdemes átkattintani, mert megtalálhatjátok a tavalyi év 20 legsikeresebb társasjátékának listáját is (ha már az ajándékötletelésről beszéltünk).

Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/380991268900363

Az esemény után pedig, az Okosjáték üzletében januártól egészen október végéig kölcsönözni is lehet társasjátékokat!

Ha szerettek jókat játszani és értelmes, kipróbáltan jó társasjátékokat ajándékozni, gyertek el ti is!