Pár hét és itt a farsangi szezon. Aki szeretne s.k. készíteni jelmezt, az nem árt, ha idejében elkezd felkészülni a nagy feladatra. Hadd meséljem el, nálam hogy zajlott ez egykor.  

Egyik évben olyan szerencsések voltunk, hogy a nagy (akkor kisiskolás korú) gyerekeim NASA űrruhát kaptak ajándékba Amerikából. Tudjátok, azok a jelmezek ezek, amiket a múzeumok boltjaiban lehet kapni és megszólalásig hasonlítanak az igazi űrruhára. El is határozták a fiúk, hogy abban az évben ezt a ruhát fogják viselni farsangkor, mert ilyen menő cucca úgysem lesz senkinek.

Még örültem is, hogy arra az évre le van tudva a jelmezkészítés.

Akkor még nem tudtam, hogy az akkor 2,5 éves gyerekem a csillárt is lebömböli a plafonról, hogy ő is űrhajós akar lenni farsangkor. Mit tesz ilyenkor egy anya? Természetesen első körben megpróbáltam szépen (később már nem olyan szépen) lebeszélni őt erről, de valahogy annyira benne ragadt ez a vágy, hogy sehogy sem tudtam hatni rá. Hát jó. Sóhajtottam egyet, aztán elkezdtem agyalni, hogyan tudnék saját készítésű űrhajós jelmezt fabrikálni neki. Azon a télen akárhol is jártam, akármit is láttam, azon kattogott a fejem, mi mindent tudnék felhasználni ehhez a projekthez. Ha láttam egy mosóporos dobozt, rögtön az ugrott be, ebből milyen jó űrhátizsák lehetne. A két literes PET palackokba oxigénpalackot láttam bele, amikor pedig reggelente az elengedhetetlen kávémat ittam, azon morfondíroztam, hogy a kávés doboz lecsavarható teteje pont olyan, mint a gombok az űrruhán.

(A cikk eredetileg a tchibofamily.hu oldalra íródott, ezért ha ide kattintasz, megtudod, hogy végződött a sztori illetve egy képes útmutatót is találsz az űrhajósjelmez elkészítéséről.)