A kérdések-válaszok részt azért hoztam létre, mert egyre többen kerestek föl olyan gyereknevelési problémákkal, helyzetekkel, amivel kapcsolatban tanácsot kértek tőlem. Nagyon szívesen válaszolok is ezekre, de arra gondoltam, hogy sok kérdés más családban is felmerülhet és az adott válasz talán másoknak is sokat segíthet. Ezért ezeket a kérdéseket (a beküldők beleegyezésével) publikussá tettem és persze a hozzájuk tartozó válaszokat is.

Két dologra szeretnélek kérni benneteket.

Egyrészt, mivel minden kérdésre több „jó válasz” létezik, minden helyzetnek több megoldása is van, szeretném, ha ti is megírnátok a véleményeteket, tanácsotokat, segítségeteket az adott kérdésekre. Még akkor is, ha esetleg nem tudtok rá megoldást, már az is nagy segítség lehet, hogy azok, akik az adott problémával küzdenek látják, hogy nincsenek egyedül. Más is hasonló cipőben jár. Néha már ez is könnyebbséget jelent.

Másrészt arra biztatlak benneteket, hogy ha nektek is van kérdésetek, elakadtok valahol, vagy elbizonytalanodtok a gyerekek kapcsán valamiben, akkor bátran írjátok meg a kérdéseteket. Én minden tőlem telhetőt megteszek, hogy segítő választ adjak, de ami még fontosabb: most már elég nagy közösség vagyunk ahhoz, hogy egymást is tudjuk segíteni. Hátha épp egy szakértő olvassa a kérdésedet, vagy olyan, aki már túl van ugyanazon a problémán, de az is lehet, hogy olyan, aki más szemszögből tekintett az adott helyzetre, és épp ezért tud segíteni.

Mélyen hiszek a közösség erejében és a közösség segítő jóakaratában. Főleg, ha nőkről van szó. A női segítő körök sajnos nagyon eltűntek az életünkből, pedig mennyire szükség volna erre a közös bölcsességre! Ha más nem, hát virtuálisan szeretném ezt visszahozni és teret adni annak, hogy segíthessünk egymásnak!

Ha kérdésed van, kérlek, töltsd ki az alábbi mezőket! A probléma leírásakor próbálj meg minél konkrétabb lenni.

Ha pedig úgy gondolod, valaki más által felvetett kérdésre van javaslatod, bejáratott praktikád, vagy egyszerűen csak egy jó szavad, a kérdés alatt található komment dobozban írhatsz.

Arra kérlek benneteket, hogy segítő szándékkal forduljunk egymás felé! Nem kell, hogy mindenki egyetértsen a másikkal (isten ments!), de intelligensen és toleránsan fogadjuk el mások véleményét is! A szitkozódást, politizálást, bántást nem tartom elfogadhatónak (azt ki is fogom moderálni), de az intelligens véleménycsere nyilván teret kaphat.

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Kérdés

“Az anyósom szerint elkényeztetem a kisbabámat, ha ilyen sokat van kézben. Én viszont nem bírom hallgatni, ha sír, márpedig ha leteszem, a legtöbbször sírva fakad. Mi a helyes megoldás? Tényleg elkényeztetem Olvasom tovább
“A kislányom húsz hónapos és ősszel érkezik a kistestvér a családba. Egy kicsit tartok tőle, hogy fogom tudni megosztani a figyelmemet a két gyerek között, és hogyan tudok majd mindenre időt szakítani, mert Olvasom tovább
“Van egy öt éves kisfiam és egy tizenegy hónapos kislányom. A fiam az elmúlt pár hétben teljesen másként viselkedik, mint szokott. Hisztis, babásan beszél, babásan viselkedik, azt akarja, hogy etessem és Olvasom tovább