Az alábbiakban olyan videókat találhattok, amelyek a gyerekneveléssel, oktatással, családdal, és egyéb, a témába vágó dolgokkal foglalkoznak. Ha van egy kis időtök, nézzétek meg őket vagy csak mazsolázgassatok belőlük. Lehet, hogy épp egy aktuális kérdésetekre, kételyetekre kaptok választ belőle. Szívből ajánljuk őket!

Ken Robinson: Az iskola megöli a kreativitást?

Úgy is mondhatnám, alapmű! A pasi egyszerűen zseniális előadó: humoros, sziporkázó és nagyon mélyenszántó gondolatai vannak! Most csak ezt a videót tettem ki ide, de ha tetszett, ezen a linken még sok érdekes előadást találhattok tőle.

Jamie Oliver: Minden gyereknek tanulnia kell a helyes étkezésről

Ebben a videóban Jamie arról mesél, hogy milyen fontos a gyerekkori elhízás megakadályozása, hogy a gyerekeknek tudatosan kellene tanulniuk az egészséges étkezésről, hogy hogyan és mit egyenek. Jamie, mint mindig, most is nagyon magával ragadóan, lelkesen beszél az ügyről. Érdemes megnézni ezt a 18 perces kisfilmet, mert igencsak gondolatébresztő! (Akinek gondot okoz az eredeti angol nyelv, ezen a linken a magyar szöveget is elolvashatja.)

Egy újszülött első fürdetése

Csodaszép videó arról, ahogy egy újszülött kisbabát először megfürdetnek: bensőséges, megható, természetes – akárhányszor megnézem, mindig potyognak a könnyeim, olyan szép…

Mire is való az iskola?

Zseniális előadás a mai átlagos iskolarendszerről (amerikai szemszögből!): miért ilyen, hogyan alakult ilyenné,  mik a buktatók, mik a hibák, mi lenne a fontos, hogyan is kéne tanítani. Rengeteg elgondolkodtató kérdéssel, felvetéssel. És ami igen ritka: konkrét javaslatokat tesz, hogyan lehetne jobbá, hatékonyabbá tenni az oktatást.

 

Babies: 

A Babies dokumentumfilm négy, a világ különböző pontján élő kisbaba életét követi nyomon a születésüktől az első lépéseikig: Ponijao Namíbiában, Opuwo közelében él családjával, Bayarjargal Mongoliában született Bayanchandmani-ban, Mari Japánban, Tokióban, Hattie pedig Az Egyesült Állomokbeli San Francisckoban. Négy gyerek, négy család, négy egymástól merőben eltérő világban és kultúrában, akik mégsem különböznek egymástól szinte semmiben…

Gyönyörű képek, mosolyfakasztó sztorik és megható jelenetek. Egy film, ami valóban tágítja az emberek látókörét!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1vupEpNjCuY