Szia!

Örülök, hogy rátaláltál az oldalamra.

Ahogy a Rólam címszó alatt olvashattad, nekem négy gyerekem van. Az ő nevelésük, ahogy terelgetem őket az életben az alapja ennek az oldalnak. Rengeteget tanultam általuk/miattuk/velük, a mai napig folyamatosan fejlődöm. És őszintén szólva remélem, ez a fejlődés sosem fog megállni.

Azokról a tapasztalásokról és élményekről, gondolatokról és felismerésekről írok az oldalon, amiket ezen az úton szereztem/szerzek. Alapvetően derűs és optimista ember vagyok, azt hiszem, ez a gyereknevelésemen is látszik. Hiszek abban, hogy a gyerekek tükrei a szülőknek, hogy igazán példamutatással és önismerettel lehet jól nevelni, nem pedig szavakkal. Hiszek abban, hogy soha nincs olyan, hogy kizárólag egy megoldás a jó, hiszen minden ember, minden gyerek, minden család és életkörülmény más, ezért az a legjobb, ha mindenki kiválasztja a neki megfelelő módszert. (Ehhez kell ugye a megfelelő önismeret.) Hiszek a mosoly erejében és hiszek abban, hogy a gyerekeink által egy jobb világot építhetünk.

Még sok mindenben hiszek, de inkább olvass bele a cikkekbe, hogy mélyebben lásd, mi is az életfilozófiám. Szerencsére egyre több olyan (kis)gyerekes szülővel találkozom, akiknek a gondolkodásmódja nagyon hasonlít az enyémre, az ő vendégírásaik színesítik az oldalt.

Hogy jobban eligazodj a sok cikk között, különböző rovatokat csináltam.

Anya/apa rovat

minden, ami a szülők (lelki) világáról szól. Hogyan találj minőségi időt a gyerekhez, hogyan találj időt magadra, miért fontos az önismeret, önbecsülés és hogyan éred el ezeket, mit tegyél, ha bizonytalan vagy vagy ha épp frissen lettél szülő.

Gyerekek rovat

Ez pedig minden, ami a gyerekekkel kapcsolatos. A testi, lelki, szellemi fejlődésüktől kezdve ajándékötleteken keresztül egészen addig, hogyan lehet biztonságos internethasználókat nevelni a gyerekeinkből. Tényleg nagyon színes a paletta, megpróbálok a csecsemőkortól a kamaszokig mindenféle korosztállyal foglalkozni. És mivel mindből van itthon, tudok honnan inspirálódni 🙂

Gyógyítás rovat

Mint a legtöbb esetben itt is az arany középutat próbálom meg megtalálni. Mivel a nyugati orvoslásról rengeteget lehet olvasni és tudni, az oldalon megpróbálok inkább az alternatív vagy kiegészítő terápiákkal foglalkozni illetve a megelőzés fontosságáról (és hogyanjáról) írni.

Kreatív rovat

itt vannak azok a játékötletek, amik jó, ha az ember tarsolyában vannak, ha egy nyűgös, unatkozó gyereket akar megzabolázni. Vagy ha sokat kell valahol sorba állni. Vagy ha hosszúra nyúlik az autóút. Esetleg szülinapi bulit szervez az ember a gyerekének. Vagy ha fejleszteni akarja a gyerek valamelyik részképességét. Vagy mindezt együtt 🙂

Receptek rovat

Gondolhatjátok, hogy négy fiú és egy férj mellett rendesen fel van adva a lecke sütés-főzés ügyben! Még szerencse, hogy szeretek főzni. Én a konyhai elfoglaltságot nem munkaként, hanem kreatív tevékenységként élem meg, amikor alkotok valamit. Valamit, aminek az eredménye mosolyt csal az arcokra. (Persze nem vagyok szent, van olyan is, amikor hulla vagyok, és akkor pizzát rendelünk.) Az ebben a rovatban szereplő receptek mind garantáltan kipróbáltak!

Tanulás rovat

Tanár vagyok és itt sem tudok kibújni a bőrömből. Sokat foglalkozom azzal, hogyan lehet a gyerekeknek szülőként is segíteni a tanulásban, mert hiszem, hogy a szülői támogatás, hozzáállás ebben az esetben is hatalmas segítség a gyereknek.

Hirdetési cikk rovat

Ha úgy gondolod, olyan terméked/szolgáltatásod van, ami érdekes és értékes lehet családok számára, szívesen bemutatom az oldalon. Természetesen, csak akkor, ha az egyezik az oldal filozófiájával. Ha érdekel, itt olvashatsz részleteket róla. Azokat az írásokat pedig, amiket eddig a témában írtam, ebben a rovatban találod meg.

Egyéb rovat

Mivel rengeteg olyan gondolat van, ami nem fér bele a fenti kategóriák egyikébe sem, azok mind ide, az Egyéb címszó alá kerültek. Itt vannak a könyvajánlók, az Ésszerű Bevásárlókocsi Projekt, gondolataim a gyerekes jógáról, stb.

Megpróbálok egy széles palettát nyújtani neked, amiről kiválogathatod, mi illik rád és a családodra. 

Webshop

Készültek gyerekeknek szóló relaxációk, vezetett meditációk, jógamesék és egyéb hasznos és érdekes dolgok, ezeket az oldal webshopjában tudod megnézni.

Facebook

Egy csomó olyan cikkel, képpel, gondolattal találkozom az interneten, amik kapcsolódnak a gyerekes léthez és vagy informatívak vagy érdekesek, szívmelengetőek (vagy mindez együtt). Ezeket a Facebook-on előszeretettel osztom meg, illetve a friss csupaszives cikkeket is mindig feltüntetem, úgyhogy érdemes a közösségi oldalon is követni az oldalt.

Pinterest

Én nagyon szeretem a Pinterest-et, mert rengeteg ötletet lehet rajta tárolni (mint egy feneketlen nagy szekrényben), úgyhogy ha kell, csak kinyitom és kiveszem a megfelelő dolgot: receptet, jelmez-, dekorációs-, ajándékötletet és még kismillió egyéb dolgot.

Instagram

Ez a legszemélyesebb felületem, itt a családom mindennapi életébe tudtok a képek segítségével bepillantani.

Hírlevél

Ha garantáltan nem akarsz lemaradni a friss cikkekről, akciókról, iratkozz fel a hírlevélre (a főoldalon, a jobb sávban). Nem foglak agyonbombázni levelekkel (én sem szeretem, ha teletömik a postaládámat), de időről időre hírt kaphatsz az oldalon zajló eseményekről.

Ha bármi észrevételed van, ha szeretnéd, hogy egy témát járjunk körbe, vagy ha esetleg te is szeretnél írni az oldalra, nyugodtan ragadj klaviatúrát és írj nekem!

Erika