Hát újra itt a szeptemberi iskola-cunami.

Már augusztus végén éreztem mocorogni a tudatom mélyén, hogy most sem fogom tudni megúszni a menetrendszerinti iskolakezdős őrületekházát, de akkor még homokba dugtam a fejem. Aztán eljött szeptember 3., az első iskolai nap és nem volt menekvés. Mert addig még viszonylagos nyugalomban tudtam beszerezni a most már három fiam iskolai felszerelését, de aztán…

Megvan mindenkinek a fehér ing a tanévnyitóra?

Jézusom, kinőtte a gyerek a nyáron az ünneplő cipőt!

Hol tudok beszerezni A4-es színes fotókartont?

Csak nagy vonalzója van a gyereknek, pedig kicsit kérnek.

Ki kell töltenem még ezt meg ezt meg ezt a nyilatkozatot és beküldenem a suliba.

Egyszerre van két szülői értekezlet, melyikre menjek?

Egyébként is, mit csináljak addig a Kicsivel?

Ennyi osztálypénzt kell befizetnem?!

El ne felejtsek papírzsepiket venni és bevinni!

Újabb nyilatkozat, kitölteni, beszkennelni, beküldeni.

Este tízkor elhangzik: „Anya, ezt a könyvet még bekötöd nekeeeem?”

A diákigazolványok!! Hol lehetnek, pedig holnapra kell!

Újabb pénzbefizetés, már nem is tudom követni, mire.

Kiírta a zeneiskola az órarendbeosztást, és nyilván ütközés van – el ne felejtsem felhívni őket!

Újabb időpontba került az edzés. Ajaj, ez újabb ütközést jelent.

És nyilván újabb befizetést.

Nem folytatom. Akinek vannak gyerekei, nagyon is jól tudja miről beszélek. (Akinek meg nincs, az örüljön neki, hogy a szeptember első hete ugyanolyan egyszerű hét, mint a március első hete.)

Arra jöttem rá, hogy a kismillió teendő „csak” a figyelmemet szívja le, de ezt még valamelyest tudom kontrollálni. A rengeteg befizetés azonban a pénztárcámra hat, ahova nem tudok extra tartalékokat felvonultatni (nem úgy, mint a szervezésekhez szükséges tartalék anya-energiából). Vagyis dehogynem, lehet ezt okosan is csinálni: 1. előre spórol az ember (ami nekem eddig még nemigen jött össze) vagy 2. külső segítségért folyamodik.

Ezért örülök annak, hogy a Tchibo ismét elindította az Osztálypersely akcióját. Az akció arról szól, hogy ha vásárolsz Tchibo Family kávét és a blokkot feltöltöd ide, akkor az akció végén a Tchibo ötven(!) osztály számára ad 200.000 Ft-ot (A 25 legtöbb blokkot gyűjtő osztálynak plusz 25 kisorsolt osztálynak). Hm, 200.000 Ft, mi mindent lehetne csinálni vele! Valami szuper programra elvinni a teljes osztályt, kirándulni, színházba menni, Csodák Palotájába menni vagy úgy felturbózni az osztálytermet, hogy tényleg a második otthonának érezzék azt a gyerekek. Azt hiszem, mindenki bőven el tudnák költenie ezt a pénzt, úgyhogy hajrá, szülők, nagyszülők, szomszéd nénik, egyetemista nagytesók gyűjtsétek a blokkokat! Szerencsére semmiről nem vagytok lemaradva, mert az akció 2018. szeptember 3 és november 13 között tart.

És ha már kávé, muszáj egy gondolatot írnom róla, hogy teljes szívvel köszönöm az araboknak, hogy feltalálták, és a Tchibo-nak, hogy elérhető áron kínálja a boltokban ezt a számomra üzemanyagként működő italt. Már a gyerekeim is tudják, hogy reggel nem érdemes hozzám szólni a kávém előtt, aztán délután, amikor éppen próbálom összesakkozni az összes gyerek összes különóráját a család életével és ötödször kezdem újra felírni, hogy akkor kinek mikor mi és hol és nem utolsó sorban hogy jut oda, na akkor ismét életmentő egy kávé.