BabadobozSok első gyerekes ismerősöm járt úgy, ahogyan jómagam is anno az első gyerekem születése táján, azaz első körben elárasztanak a reklámok, infók, jó tanácsok a babának megvásárolandó holmikkal kapcsolatban, másodsorban elvesztem a fonalat, hogy végül is mire is van igazán szükségünk, és végül -persze- sokkal több mindent megvettünk, mint amit valóban használtunk is. Bár a fordítottja is igaz, tehát volt olyan dolog, amit ajándékba kaptunk, én meg titkon azt gondoltam, hogy „Te jó ég, és erre még pénzt is költött?!”, aztán kiderült, hogy az egyik leghasznosabb holmink lett.

Honnan is tudná egy fiatal pár, mire lesz igazán szükség a baba körül? Hiszen sosem volt még hasonló helyzetben. Emiatt is hiánypótló és klassz dolog a Babadoboz nevű vállalkozást, amit három lelkes fiatal hívott életre.

Mi az a Babadoboz?

Maga a babadobozbolt egy internetes bolt, ami elsődlegesen abból a célból jött létre, hogy a magyarországi bababoltok világában egy különleges szolgáltatást tudjon nyújtani. Az anyáknak, apáknak és leendő szülőknek előre összeállított listákkal, úgynevezett babadobozokkal segítik a bevásárlást. Nyolc különböző doboz már előre össze van állítva, de természetesen azok tartalma nem végleges, a benne lévő holmikat ki és bepakolni lehet, módosítani színeken, formákon, árakon. Kinek, hogy tetszik, hogy kényelmesebb.

Természetesen a termékek darabszáma is növelhető vagy csökkenthető igény szerint.
A baba születése előtt felmerül a kérdés, hogy mi kell majd a lurkónak, mi kell a kórházba a mamának vagy a babának, ezért állították össze a születés előtti dobozt illetve a kismamadobozt a kórházba a védőnők listája alapján.
Azok is találnak itt megoldást, akik babalátogatóba mennek és nem akarnak üres kézzel érkezni vagy tapasztalatlanok a babázás terén, nekik nyújt segítséget az alapdoboz, a hasznos doboz, amit rendszeres fogyasztási cikkel van tele, illetve a klasszikus doboz.
Gondoltak a fél és egy évesekre és az arra a korra jellemző termékekre, amik szükségesek lesznek a babák fejlődése során.
A de luxe doboz mindenkinek szól, aki vendégségbe, látogatóba megy vagy ha a nagymama kedveskedni akar a kis unokának.
Az első babásokon túl gondoltak azokra is, akiknek már van tapasztalata a gyereknevelésben illetve az alap felszereléseik megvannak. Ők is bátran körülnézhetnek az oldalon, megtalálják a minden napi használati cikkeken keresztül a babaülésen át a különböző játékokig mindent.
A dobozok gyönyörűen megtervezve szitanyomással, a vásárló nevével ellátva kerülnek kiszállításra. Mivel a termékeket házhoz szállítják, nem kell aggódni azon se, hogy hogy fér majd be a csomagtartóba például a kis kád, hogy viszi haza a buszon, emelhet-e még a kismama akkorát. (Különleges figyelmet szentelnek a kiszállított termékek védelmére, hogy vevőnk mindenképpen sértetlenül kapja meg a megrendelt babadobozát.)
A babadobozokkal a vásárló garantáltan időt takarít meg, vagy éppen új ötleteket kap általuk.

Ami számomra nagyon szívet melengető (és hiszem azt, hogy az ilyen „apróságoktól” tudjuk jobbá tenni a világunkat) az az, hogy a csapat védőnőkkel együttműködve, minden 15. vásárló után egy rászoruló családnak ajándékba ad egy hasznos dolgokkal megtöltött babadobozt.

Kik azok a Babadoboz?

Amint említettem három lelkes fiatal vállalkozó, Bettina, Judit és Zoli álmodta meg és hívta életre az üzletet. Szakma szerint egy óvó néni egy grafikus és egy pénzügyi szakember. A nemek eloszlása már csak azért is jó, mert amit, Judit és Bettina “ellányoskodna” túl nagy jelentőséget kerítene egy-egy dolognak, arra ott van Zoli, hogy kordába tartsa és tovább lépjenek a következő lépcső fokra, de ez fordított helyzetben is igaz.
Egyébként is jól kiegészítik egymást, így amire nem gondol az egyik fél, mert nem az a beállítottsága arra gondol a másikunk. Beszélgetésünk alkalmával volt egy mondatuk, ami nagyon megmaradt bennem: Ami a legfontosabb döntésünk volt viszont, hogy nem egy “megélhetési vállalkozást” akarunk, hanem egy igazán magas minőségű ötletet, amit hosszú távon a munkánk mellett felfuttatunk és sikerre viszünk.” Azt hiszem, ez a minőségi elvárás magukkal szemben az egész szolgáltatáson látszik.

Babadoboz

És tényleg van erre igény?

A csapat úgy látja, az eddigi visszajelzések alapján van. Szerencsére nagyon pozitívan állnak hozzájuk az emberek és nagyon sok építő jellegű véleménnyel segítik az oldal fejlődését. A honlap elindítása után egy felmérést végeztek az ország különböző részein. Elég széles körben mozgott a felmérés, voltak, akik szakmai szemmel vizsgálták az oldalt, mint honlapszerkesztők vagy programozók, voltak akik mint anyukák leendő anyukák, hogy vásárolnának-e vagy sem. Orvosok illetve védőnők és megnézték. Ezek alapján folyamatosan fejlesztik az oldalt a vásárlók igényeinek kielégítésére.

Kinek szól a Babadoboz?

Mindenkinek 🙂
Családoknak ajánlanám, hogy segítséget kapjanak a nehéz időszakokban. A Babadoboz facebook oldalán kis cikkekkel videókkal igyekeznek vidámabbá tenni a napokat, megnevettetni az embereket, esetleg felmerülő kérdésekre válaszokat adni, új ajtókat nyitni a lehetőségek felé. Jó lenne egy olyan közösséget felépíteni, ahol az oldal like-olói nem csak kedvelik a bejegyzéseket, hanem előbb utóbb véleményezik is azokat. Megosztják tapasztalataikat egymással. A későbbiekben pedig szeretnének egy védőnői, orvosi csapatot is bevonni, akik megfelelő tudással és tapasztalattal tudnak válaszolni egyes kérdésekre.

Szeretnének eljutni olyan családokhoz is, ahol szükség van segítségre, akiknek nehéz az életük. Szeretnének mosolyt csalni az arcukra és örömet a szívükbe.

A Babadoboz jövője
Tervek rövid- és középtávra bőven vannak.

A legújabb, ami a napokban várható az a bio samponokkal való bővülése a termékeknek. Fontos lehet a kismamának, hogy már születés előtt minél kevesebb vegyszert vigyen be a szervezetébe és szülés után is minimalizálni tudja ezt. Babákra is használhatják, hogy a picik bőre minél kevésbé irritálódjon.

A csapat dolgozik azon is, hogy minél több védőnővel tudja felvenni a kapcsolatot, hiszen ők napi szinten kapcsolatban vannak kismamákkal, családokkal és természetesen babákkal, ők látják napi szinten, hogy mire van szükség, milyen nehézségbe ütközik egy család, mi az, amivel könnyíteni tudnak a mindennapokon.

Továbbá a Babadoboz keresi a kapcsolatokat fiatal vállalkozókkal, akik szintén ebben a szegmensben gondolkoznak, munkálkodnak.

Későbbiekben szeretnének külföld felé is fordulni  illetve egy minta boltot nyitni, ahol a különböző termékeket igény szerint meglehet fogdosni szaglászni, nézni.

Egyre inkább azt gondolom, hogy egy termékben, szolgáltatásban de akár egy cikkben is nem csak maga a produktum számít, hanem az az energia is, amit az alkotó „beleönt”. Ha valami szeretetből készül, akkor az pozitív energiákat áraszt a felhasználó felé is. Persze erre nincs bizonyítékom, de egyre inkább ez a meggyőződésem. Ha pedig ez igaz, akkor a Babadoboz termékei biztosan pozitív rezgéseket áramoltatnak a családok, a babák felé, mert tényleg szerelemből foglalkoznak vele.

írta: Hanula Erika