1001638_432929773471624_325933823_nNem szokásunk itt a Csupa Szív Magazinban direkt reklámozni valamit, de most egy olyan hiánypótló műbe botlottam, hogy muszáj voltam kivételt tenni.

Egy mesekönyvről van szó, a címe Hulladék Históriák. Mi is ez a könyv? Hm, a legjobban úgy tudnám megfogalmazni, hogy egy olyan szemléletváltó mesekönyv, mely játékos módon mindennapos kalanddá tesz egy környezettudatos viselkedés formát, gyermekeknek és szüleiknek egyaránt.

Egy olyan világban játszódik, ahol “mindennek, ami itt a Földön létezik, van egy kis manója, ki mindent tud a saját rábízott feladatáról”. Ők a Klímanók, a könyv főhősei. Ebben a világban a gyerekek eljuthatnak Hasznos Halomba, ahol a szemét hulladékká, értékes alapanyaggá válik. Itt ismerkedhetnek meg a hulladék anyagok manóival: Papír Apóval, Komoszt Karcsival, Pille Pannival, Üveg Nénével, Fiola Fiónával, Fém Fricivel, Mindenbele Bélával, hallhatnak Klímanó Kapitánytól hulladék meséket, és ha elég szemét került már a megfelelő helyre, megpillanthatják akár Öregvilág Apót is, minden manók legmanóbbikát.

Azon túl, hogy a mondanivalójával teljes mértékben egyetértek, ki kell még emelnem, hogy csodaszép illusztrációk vannak a könyvben. A figurák elbűvölőek, az egész megálmodott világot gyönyörű rajzokkal, festményekkel tette még vonzóbbá a gyerekek számára Bálint Mariann, a könyv illusztrátora és egyben szerzője is.

A könyv 100%-ban újrahasznosított papírból készült, benne egy ív a Klímanó csapatot ábrázoló matricával is.

Klímanó csapat2012 copy

Ha szeretnél többet tudni a könyvről, meglesni, hogyan készült, akkor olvass bele a  www.hulladekhistoriak.blogspot.com blogba, és ha szeretnél egy példányt te is magadnak, itt megrendelheted: www.lucifairyworks.com

HH borító 02

Szívből ajánljuk!

írta: Hanula Erika