DSCF5049Szülőként a mindennapokban gyakran elfelejtem, hogy nem az a feladatom, hogy mindentől megóvjam a gyerekemet, hanem, hogy megtanítsam neki, hogyan bízhat a saját magában, a döntéseiben, hogy ne kerüljön bajba. Igen, erre már a legkisebbeket is rá lehet vezetni!!

Hát persze, hogy meg akarom védeni minden bajtól a szemem fényét, nem akarom, hogy fájjon neki – sem testileg, sem lelkileg! De ha így teszek, ha én védem meg, akkor mikor jön el az a pont, amikor elengedhetem, bízhatok benne eléggé, hogy helyes döntéseket hoz?

Vajon nem célravezetőbb-e már egészen az elejétől bízni abban, hogy a gyerek Belső Hangja helyesen szól hozzá és erre hagyatkozva tapasztalja meg a világot?

Vajon nem jobb-e néhány horzsolás árán megtanulni, hogy hogyan működik a minket körülvevő fizikai világ és megtanulni hallgatni az intuícióinkra?

A minap a játszótéren B. fiam egy olyan mászókára próbált felmászni, ami még túl nagy falatnak bizonyult a számára. Már éppen rákiáltottam volna, hogy vigyázzon, mikor megszólalt bennem a Belső Hangom: “Hagyd, bízz benne!”

Nem mondom, hogy nem volt görcsben a gyomrom, de türtőztettem magam, nem kiáltottam oda neki, csak figyeltem mit csinál.

Felmért.

Megfigyelt.

Próbálkozott.

Új tervet eszelt ki.

Megint próbálkozott.

Tanult.

Tapasztalt.

Csupa olyan dolgott tett, ami nagyon fontos lesz neki a későbbiek során!

És amikor sikerült meghódítania a mászókát nagyon büszkén állt a tetején, hogy ő egyedül képes volt bevenni a várat!

Én pedig nagyon büszke voltam rá!

És magamra is, hogy hallgattam az Belső Hangomra 🙂 

írta: Hanula Erika