Kipróbált. Garantáltan sikeres. Egészséges. Immunerősítő. Vitaminbomba.
És nagy tepsi kell hozzá, hogy a teljes családnak jusson belőle.
Almás-répás-mazsolás süti
Hozzávalók:
Száraz hozzávalók:
- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre zabliszt
- 1 bögre sima liszt
- 1 bögre barna cukor
- 1 bögre apróra vágott datolya, mazsola, kandírozott gyümölcs, vagy bármilyen más aszalt gyümölcs apróra vágva
- 4 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál gyömbér
- 1 csipet szegfűszeg
- 1 csipet só
Nedves hozzávalók:
- 1 bögre almapüré
- 1 bögre méz
- 1 bögre víz
- 4 tojás
- 2 közepes sárgarépa lereszelve
Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat külön tálakban. Ha már jó homogén az állaguk, öntsd össze a két tál tartalmát, és keverd el jól. Öntsd az egészet egy nagy kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe és süsd kb. egy órát. Ha kész, hagyd tíz percig hűlni, majd borítsd ki a tepsiből és szeld föl.
Ha már teljesen kihűlt, légmentesen lezárva tárold, különben kiszárad.
Jó étvágyat!
írta: Hanula Erika