IMG_0406Kipróbált. Garantáltan sikeres. Egészséges. Immunerősítő. Vitaminbomba.

És nagy tepsi kell hozzá, hogy a teljes családnak jusson belőle.

Almás-répás-mazsolás süti

Hozzávalók:

Száraz hozzávalók:

  • 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 1 bögre zabliszt
  • 1 bögre sima liszt
  • 1 bögre barna cukor
  • 1 bögre apróra vágott datolya, mazsola, kandírozott gyümölcs, vagy bármilyen más aszalt gyümölcs apróra vágva
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 csipet szegfűszeg
  • 1 csipet só

Nedves hozzávalók:

  • 1 bögre almapüré
  • 1 bögre méz
  • 1 bögre víz
  • 4 tojás
  • 2 közepes sárgarépa lereszelve

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze a száraz és nedves hozzávalókat külön tálakban. Ha már jó homogén az állaguk, öntsd össze a két tál tartalmát, és keverd el jól. Öntsd az egészet egy nagy kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe és süsd kb. egy órát. Ha kész, hagyd tíz percig hűlni, majd borítsd ki a tepsiből és szeld föl.

Ha már teljesen kihűlt, légmentesen lezárva tárold, különben kiszárad.

Kollázsok4

Jó étvágyat!

írta: Hanula Erika