Close up of baby's foot in mother's handMost, hogy az idő őszbe fordult, s a fák is lecserélik ruhatárukat, mint az urak, akik zöld ingükre kopott- vörös gyapjú pulóvert húznak. A bokrok is ledobják magukról az élénk nyári színeket, mint ahogy a hölgyek a spagetti-pántos virágos kis nyári ruhákat; és nyakuk köré narancsos – barnás kendőt tekernek a hűvös szél ellen.

A természetben nyomon követhető változások az emberekre is intenzíven hatnak. Eljött a lecsendesedés, a befelé- tekintés, a külső ingerek helyett a mélységekhez való visszahúzódás ideje. Ebben az időszakban belső fényünkkel kell megteremtenünk azt az energiát, fényt, meleget, amit nyáron ajándékba kaptunk a Naptól és az Univerzumtól. Ahhoz, hogy adni, adakozni tudjunk ebből a tiszta, belső forrásból, először meg kell ismernünk belső mélységeinket, hangjainkat, színeinket.

 Íme néhány apró ötlet, hogyan segítsünk csemetéinknek , hogy intimebb, meghittebb kapcsolatba kerüljenek önmagukkal és egymással.

Péntek este, amikor gyermekeink fáradtnak tűnnek az egész hetes iskolai, óvodai terheléstől, szervezzünk nekik otthoni wellness perceket:

A fürdőkád aljában tegyünk egy kiló( kisebb kádnál fél kiló is elég) tengeri vagy Himalája sót. Engedjünk rá kellemes, meleg vizet, így mire a kád megtelik, már feloldódnak a sókristályok és lehet is merülni!  Figyelem! Nagyon fontos, hogy ne asztali sót használjunk, mert élettanilag a finomított asztali só csak távoli rokona a valódi sókristályokat tartalmazó, életenergiát magába záró tengeri sónak.

(Szinte bármelyik bioboltban, bioillatszerben kapható tengeri só 3kg-os, nagyobb tömbösebb kiszerelésben.)

Miért fogják úgy érezni a picik, hogy szinte kicserélődtek egy ilyen fürdő után?

A só (sal= sol jelentése nap) vizes oldata folyékony napfény. A sókristályok valóban napfényenergiát kötnek meg, víz hozzáadásával pedig ezt az energiát fel tudjuk szabadítani.

A fürdő legalább 30 percig tartson, ennyi idő kell ahhoz, hogy kifejtse holisztikusan (testi- szellemi – lelki) tisztító és energetizáló hatását. Biztassuk gyermekeinket, hogy egész arcukat, nyakukat, vállukat is többször mossák át ” folyékony napfénnyel”. Ha nincs a manók ellenére, kapcsoljuk le a fürdőben a villanyt, gyújtsunk meg néhány mécsest ( persze biztonságos helyen) és keressünk valamilyen kellemes, halk zenét, hogy ezzel is segítsük a relaxálás varázslatát.

30-40 perc elteltével kivehetjük a  lelkileg megtisztult kis manócskákat a vízből , egyszerűen csak törölközővel itassuk fel bőrükről a sós oldatot és ne használjunk semmiféle egyéb tisztítószert.

Fürdőköpenybe, vagy pizsibe burkolódzva jöhet a wellness következő állomása: egy olajos talpmasszázs, amit apa és/vagy anya szervíroz  a gyerekeknek. Vonjunk be minél több családtagot ezekhez a procedúrákhoz és tanítsuk gyermekeinket példaadással, hogyan értékeljék és élvezzék az önmagukra szánt kényeztető perceket. A közös élmény, az egymásra szánt idő , az érintés csodája minőséggel tölti fel gyermekeinkkel való szeretetteljes kapcsolatunkat.

Tippek: a masszás alatt apa/ anya huncut gyermekkori élményeinek felelevenítése, vagy fényhozó mesék hallgatása (pl: Fésűs Éva meséskönyvei) Jó szórakozást!

 írta: Kiss Edina