1. Krémes müzli
Hozzávalók:
3 csésze narancs-, ananász- vagy almalé
½ teáskanál só
2 banán
fél vaníliarúd kikapart belseje
méz ízléss szerint
1 csésze mazsola
2 ½ csésze zabpehely
25-30 dkg friss gyümölcs kockákra vágva
Elkészítés:
Turmixoljuk össze a gyümölcslevet, a sót, a vaníliát és a banánt, majd adjuk hozzá a mazsolát. Az egészet öntsük bele egy zárható dobozba. A zabplyhet száraz serpenyőben, folyamatos keverés mellett pirítsuk meg. Adjuk a meleg zabpelyhet a masszához, a dobozban kb. 30 perc alatt megdagad a zabpehely. Ha kihűlt, adjuk hozzá a felszeletelt friss gyümölcsöt. Gyümölcs nélkül, a dobozban hűtőben is eláll, azaz akár előző e
este is elkészíthető. Díszítésként néhány szem mogyorót vagy diót szórhatunk a tetejére.
2.. Joghurtos mártogató gyümölccsel
Hozzávalók:
1 doboz natúr (görög) joghurt
méz ízlés szerint
1 evőkanál mogyoróvaj
Elkészítés:
Az egészet összeturmixszoljuk és felszeletelt idénygyümölccsel (most: alma, körte, banán, stb.) fogyasztjuk.
3. Turmix:
Az egyik legtáplálóbb reggeli a turmix! Bármilyen gyümölcs, méz, tej vagy joghurt keverréke. Így az egy-egy megmaradt, még épphogy jó gyümölcsöket is fel lehet használni. Másik jó pont: egy turmixszolással az egész család reggelije elkészül!
4. Mini palacsinta:
Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 kiskanál sütőpor
fél kiskanál szódabikarbóna
fél kiskanál só
1 tojás
1 bögre tej
2 evőkanál olaj
ízlés szerint a tésztához adható: villával összetört banán, apróra vágott gyümölcs, reszelt alma, fahéj, dió, stb.
Elkészítés:
Annyi a különbség a szokásos magyar palacsintához képest, hogy merőkanállal csak ey-egy kupacot öntünk a serpenyőbe (3-4 adagot egyszerre) és nem kell csuklózni sem: a tészta pont méretesre folyik szét. Nagyon gyorsan elkészül! Gyümölccsel, lekvárral, juharsziruppal, stb fogyasztható.